Monday, February 28, 2011

i miss you baby

holla.
5 march 1992. awak lahir. mesti comelkan awak masa tu. mesti gemuk je. bulat. gebu. mesti awak baby yg sangat cute masa tu. 5 march 2011,19 years old . saya besyukur sgt sebab awk jadi lovey saya. someone yg sangat sweet utk saya. suka bercerita, suka kenakan saya yang selalu LOADING ni, suka nasihat saya. suka membebel dekat saya. suka call saya tengah-tengah malam buta just nak cakap 'i love you sayang' walaupun ending dengan kita dua-dua tak tidur sampai pagi sebab berbual entah apa-apa. i really miss you. 5 march ni kita spend our time together okay sweetheart. i keep counting days to meet you.

flashback balik macam mana saya kenal awak. kita satu sekolah rendah. daripada darjah tiga rasanya dah nampak awak. tapi masa tu kite kecik lagi. saya cuma kenal allif sebagai allif je masa tu. darjah enam kita satu kelas dekat sekolah agama. awak duduk depan saya.  kita budak lagi kan. bual-bual macam biasa je. tapi ayat awak yang saya xboleh lupa masa tu. 'wey syida, tolong carikan aku makwe'. and saya balas 'eemm..' saya recommend kawan saya kat awak. (entah apa-apa je budak kecik ni buat kan) tapi awak geleng kepala, awak cakap 'tak nak lah xcantik', saya cakap lah 'kau buta ke xcantik,cantik la dia', lepas tu awak cakap, 'kalau nak pike cantik, kau pun cantik' saya terkedu dan terkelu tau. walau pun saya kecik lagi, tapi saya paham tau awak cakap ape! huhu. gedik betul saya ni. start daripada tu, walaupun kita dah tak sama kelas, tak sama sekolah, tapi whenever saya ternampak awak anywhere,anytime, i will remember that conversation even on that time, we are not yet fated to be together. masa kita sekelas kat sekolah agama tu, awak jahat! awak suruh kawan saya lempang saya masa kitorang gaduh. awak tak backup saya pun. sedih saya tau. sakit tau kena lempang masa tu. tapi awak bukan suka saya kan waktu tu. 

form three, dalam satu camping pengakap dekat hutan bandar. waktu first day saya kat camping tu, waktu saya balik dari mandi, awak jerit nama saya daripada campsite awak, saya tengok lah. saya tengok awak yang scream nama saya, saya malula, kawan-kawan awak tengok saya. saya buat-buat tak kenal awak je masa tu. saya lari cepat-cepat pergi campsite saya, malam tu,ade taklimat sikit, saya duduk belakang sekali sebab saya lambat. dah la cikgu pesan, jangan nak becampur sangat dengan sekolah lain, jangan nak gedik dengan budak lelaki sekolah lain, (poyo gila kan) awak bangun, duduk sebelah saya. kawan-kawan awak tengok saya. saya blur la. ape awak ni. orang lain diam dengar taklimat, tapi awak, interview saya macam-macam, antaranya:

-saya lama la tak jumpa awak, awak sekolah mana ni?
-ish,bagila number phone,senang nak contact.
-awak dah dapat badge ape dlm pengakap ni?

dah la guna bahasa 'saya' dan 'awak'. orang yg bagi taklimat tu tengok kita berdua awak tau. (tp awak selamba terus bercerita tanpa saya minta). di akhir sesi untuk malam tu. awak mintak number phone saya. saya malas nak pike panjang and anggap awak kawan lama, saya bagi jugak number phone saya. maxis.

tapi sekejap je panggilan menggunakan bahasa melayu beretika tu bertahan,. mata keranjang awak ni, awak nampak kawan baik saya, awak tackle dia. masa tu terus ber 'aku' dan ber'engkau' dengan saya. tapi saya buat selamba, saya dah ade someone steady masa tu (cinta monkey). haha. punyala over caring awak kat kawan saya. masa kita kena jalan 10 km. awak bawak beg dia. makan makanan saya. minum air mineral saya. memang saya tukang bawak bekal kan. nak lintas jalan pun suruh saya tolong cover kawan saya tuh. padahal x ada kereta langsung pun kat jalan tu. semut pun tak de tau. punyalah gedik awak tu. ish ish. 

balik daripada camping tu.awak couple ngan kawan saya. huhu. saya xrasa ape pun. yela, saya xsuka awak pun. :P tapi berapa minggu lepas tu, korang clash. malam tu, awak call saya guna bahasa 'saya' dan 'awak' balik semula. sumpah saya pelik. awak tu kenape....????? lepas tu ada la awak message saya. tapi satu pun saya tak balas. dan kita terpisah lagi sampai lah di tingkatan empat sekolah menegah teknik johor bahru.

masa hari pendaftaran, saya nampak awak. saya cakap hai. awak buat tak tahu je. dah la saya takut sorang2 kat sekolah baru tu. saba je lah ngan awak. sombong gila! setelah beberapa bulan kat sekolah tu, saya terserempak ngan awak kat library, awak librarian wanna be masa tu. saya tegur lah 'alep,kau kenal aku tak?' dengan niat saja tegur,kawan kan. awak just angguk je. belagak kan awak. saya tak paham lah. masa form three elok je awak message saya. tiba-tiba awak sombong lak. gedik la awak ni! urgh. 

form 5. ade number entah dari mana muncul kat screen hp saya,. awak menyamar jadi orang lain. tapi terkantoi sendiri. haha. xreti menipu jangan menipu ye awak!. after that, kita rapat. and...........on 14 march if i were not mistaken (my bad, xpernah nak ingat tarikh, punyela tak suka number, diepun x ingat) we official. hehe. happy. suke. entah lah. world only for us. after a year, a disaster happened. which is xperlu nak mention, banyak halangan jadi, tapi itu yang terbesar. i swear that will never ever happen again!!!!!.

my point is...cerita semua segala benda ni sebab....I MISS HIM LIKE HELL RIGHT THIS SECOND!!
maybe, kita tetap akan berjumpa semula walaupun selalu terpisah and saya ingat segala conversation yang kita pernah ada walaupun sikit and waktu kita kecil lagi and dekat mana saya pernah nampak awak (banyak betul and), last and, walaupun kita pernah clash, tapi kita stick together semula sebab kita memang fated to be together. sebab terlalu banyak sangat circumstances yang jadi melibatkan awak dan saya. you are the best thing that happen in my life dear.

thats all for this entry, i love you abang. 
mmuaaahhhhh.
at your cheeks.
:)

No comments:

Post a Comment